International Initiative for Peace
Site-Logo
International Initiative for Peace
Site Navigation

Slotverklaring van het “Welke toekomst voor Palestina”-forum in Rome


...

21 апреля 2024 года

De operatie van 7 oktober en de daaropvolgende veldslagen hebben bewezen dat het Palestijnse verzet zijn militaire capaciteit heeft versterkt en een brede politieke eenheid heeft bereikt. Alle gewapende groepen werken nu samen vanuit een gemeenschappelijke basis van verzet. Het verzet strijdt tegen het zionistische regime dat bewapend en gefinancierd wordt door de Verenigde Staten en andere westerse landen. Het Palestijnse verzet, dat in de minderheid is en geen wapens heeft, heeft de vijand ernstige verliezen toegebracht. De zionisten zijn gedwongen hun operaties in Gaza meer dan zes maanden voort te zetten zonder hun oorspronkelijke of tussentijdse doelen te bereiken. Het zionistische regime heeft ruim 40.000 doden of vermisten achtergelaten, waaronder 14.000 kinderen, en ruim 80.000 ernstig gewonden. De civiele infrastructuur in Gaza wordt systematisch aangevallen en vernietigd.

Op dit moment blijft het verzet aanwezig op het slagveld, terwijl de zionisten zich terugtrekken. Dit is geen overwinning voor de zionisten, maar een enorme politieke, economische en sociale nederlaag. De ware aard van het zionisme is voor de hele wereld zichtbaar geworden. Het zionisme kan alleen in stand worden gehouden met bloedbaden, oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid, etnische zuiveringen en genocide. Nu worden zionisten door velen over de hele wereld niet alleen gezien als kolonisten, maar zijn hun misdaden en daden vergelijkbaar met die van de nazi’s.

Binnen het imperialistische raamwerk hebben de Verenigde Staten en hun vazallen besloten op drie fronten oorlog te voeren. Het eerste front bevindt zich in Oekraïne, waar de VS, de NAVO en haar bondgenoten de confrontatie met Rusland aangaan. Het tweede front bevindt zich in West-Azië, waar het zionistische regime, met de steun van de westerse imperialisten, de as van het verzet bestrijdt. Het derde front bevindt zich in Oost-Azië, waar de Verenigde Staten en hun regionale bondgenoten China proberen te confronteren via Taiwan en de Zuid-Chinese Zee, en de Democratische Volksrepubliek Korea via Zuid-Korea. Onder de regering-Biden hebben de VS conflicten over de hele wereld laten escalleren, waarbij vreedzame oplossingen zoals de overeenkomst van Istanbul voor Oekraïne en de heropleving van het JCPOA voor Iran zijn vernietigd, evenals de toenemende sancties tegen Cuba, Venezuela, Nicaragua, Rusland, Iran en andere landen. tal van andere landen. Zoals overduidelijk is, zit hetzelfde blok westerse staten achter alle drie de conflicten, met als enige verschil hun selectie van lokale proxies.

De huidige escalatie in West-Azië is in lijn met de Amerikaanse oorlogen tegen alle onafhankelijke staten in de regio sinds de jaren negentig, toen George H.W. Bush maakte het Amerikaanse plan voor een nieuw Midden-Oosten bekend. In de praktijk betekende dit de vernietiging van elke staat die niet gehoorzaamde aan de unipolaire wereldorde onder Amerikaanse hegemonie. Eén voor één hebben de Verenigde Staten Afghanistan, Irak, Libië, Syrië en Jemen aangevallen en vernietigd, en de staatsgreep in Egypte in scene gezet. Ze vernietigden de staten en doodden daarbij miljoenen mensen, maar ze slaagden er niet in het verzet te vernietigen. Dit is het falen van hun Midden-Oostenbeleid.

Het Westen richt zich op de Islamitische Republiek Iran. De recente escalaties sinds het begin van het jaar en de moord op bijna achttien Iraanse officieren en functionarissen leidden tot de massale militaire reactie van Iran, die het zionistische regime schokte. Terwijl de opflakkering op dit punt is afgenomen, zullen de provocaties en escalaties voortduren terwijl het Westen, via zijn zionistische project, de vernietiging van Iran nastreeft.

Er zijn twee kritische punten die we moeten opmerken:

1. Oorlog is de enige methode voor de Verenigde Staten om hun hegemonie en de unipolaire wereld te behouden. De VS zijn zich er terdege van bewust dat zij niet de belangrijkste economische, technologische en culturele macht kunnen blijven. Om de wereld onder controle te kunnen houden, hebben de VS dus geen ander alternatief dan hun toevlucht te nemen tot geweld. De VS proberen de opkomende polen van het internationale multipolaire systeem te vernietigen door meerdere oorlogsfronten te openen.

2. De VS en hun bondgenoten zullen niet aarzelen om welke gruwelijke misdaad dan ook te begaan, inclusief genocide, om hun macht te behouden. Van de genocide in Gaza tot de massamoord op burgers in Rusland, het Westen zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het de wereld op gewelddadige wijze naar zijn beeld blijft hervormen. Het Westen vormt dus de werkelijke bedreiging voor de mensheid en de menselijke beschaving. Alleen een nederlaag zal een einde maken aan hun barbaarse misdaden.

Deze twee punten vormen de leidraad voor de huidige plannen van het zionistische regime in Palestina. Toen het zionistische plan om de inwoners van Gaza te verdrijven mislukte, kondigde Netanyahu een nieuw plan voor Gaza aan. Dit nieuwe plan dwingt de Palestijnen om in tenten te leven, in een afgesloten enclave die voortdurend wordt gebombardeerd en met beperkte toegang tot voedsel, water, stroom, medische zorg en onderwijs. De zionisten berekenden vóór 7 oktober zelfs op wetenschappelijke manier de calorie-inname van elke Palestijn om de hoeveelheid voedsel onder controle te houden en “Gaza op dieet te zetten.” De levensomstandigheden blijven achteruitgaan en het Palestijnse volk wordt langzaam en massaal de dood in gedreven.

Op de Westelijke Jordaanoever worden de Palestijnen onderworpen aan invallen, moordpartijen en pogroms door kolonisten die ongestraft moorden. Het is deze vreselijke situatie die de omstandigheden heeft gecreëerd die in oktober tot de overstroming van Al-Aqsa hebben geleid. Voor de Palestijnen wordt de keuze gelaten om in steeds kleinere Bantustans te leven of om op alle mogelijke manieren in het verzet te gaan.

We moeten de strijd tegen de Verenigde Staten, de Europese Unie, de NAVO, het zionistische regime en hun bondgenoten verdiepen. We moeten de mensen blijven onderwijzen en, voor degenen in de EU- en NAVO-landen, moeten we de mensen ervan overtuigen dat het verlaten van de EU en de NAVO zal leiden tot een rechtvaardiger en vreedzamer wereld. We moeten strijden om de Amerikaanse bases in onze landen te sluiten. We moeten onze anti-imperialistische en anti-oorlogsactiviteiten en -acties uitbreiden. Palestina zal vrij zijn als het westerse imperialisme en het zionisme verslagen worden. Onze bijdrage aan het Palestijnse verzet is onze voortdurende strijd, zowel in eigen land als in het buitenland, om het imperialisme en het zionisme van de VS, de EU en de NAVO te verslaan.

Stop Wereldoorlog III Internationaal Intiatief voor Vrede