International Initiative for Peace
Site-Logo
International Initiative for Peace
Site Navigation

Δήλωση του φόρουμ “Ποιό μέλλον για την Παλαιστίνη” που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη


...

21/04/2024

Η επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου και οι μάχες που ακολούθησαν απέδειξαν ότι η παλαιστινιακή αντίσταση έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της ικανότητα και έχει πετύχει ευρεία πολιτική ενότητα. Όλες οι ένοπλες ομάδες συνεργάζονται πλέον από κοινού στην κοινή βάση της αντίστασης. Η αντίσταση αγωνίζεται ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς το οποίο οπλίζεται και χρηματοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες. Με ελάχιστα μέσα , η Παλαιστινιακή αντίσταση έχει προκαλέσει σοβαρές απώλειες στον εχθρό. Οι Σιωνιστές αναγκάστηκαν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στη Γάζα για περισσότερο από 6 μήνες χωρίς να επιτύχουν τους αρχικούς ή τους ενδιάμεσους στόχους τους. Το σιωνιστικό καθεστώς έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 40.000 νεκρούς ή αγνοούμενους, συμπεριλαμβανομένων 14.000 παιδιών και πάνω από 80.000 σοβαρά τραυματίες. Οι αστικές υποδομές στη Γάζα στοχοποιήθηκαν συστηματικά και καταστράφηκαν.

Σήμερα, η αντίσταση παραμένει στο πεδίο της μάχης, ενώ οι Σιωνιστές υποχωρούν. Αυτό δεν είναι μια νίκη για τους Σιωνιστές αλλά μια μαζική πολιτική, οικονομική και κοινωνική ήττα. Η αληθινή φύση του Σιωνισμού έχει αποκαλυφθεί σε όλο τον κόσμο. Ο Σιωνισμός μπορεί να διατηρηθεί μόνο με σφαγές, εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εθνοκάθαρση και γενοκτονία. Τώρα, για πολλούς σε όλο τον κόσμο, οι Σιωνιστές δεν θεωρούνται απλά αποικιοκράτες, αλλά τα εγκλήματα και οι πράξεις τους τους κάνουν να μοιάζουν με τους Ναζί.

Μέσα στο ιμπεριαλιστικό πλαίσιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς τους χώρες αποφάσισαν να πολεμήσουν σε τρία μέτωπα. Το πρώτο είναι στην Ουκρανία, όπου οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι πληρεξούσιοι του αντιμετωπίζουν τη Ρωσία. Το δεύτερο είναι στη Δυτική Ασία, όπου το σιωνιστικό καθεστώς, με την υποστήριξη των δυτικών ιμπεριαλιστών, πολεμά τον άξονα της αντίστασης. Το τρίτο μέτωπο είναι στην Ανατολική Ασία, όπου οι ΗΠΑ και οι τοπικοί σύμμαχοί τους επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την Κίνα μέσω της Ταϊβάν και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας μέσω της Νότιας Κορέας. Υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν, οι ΗΠΑ κλιμάκωσαν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, καταστρέφοντας ειρηνικές λύσεις όπως η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης για την Ουκρανία και η αναβίωση της JCPOA για το Ιράν και αύξησε κυρώσεις στην Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα, τη Ρωσία, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες.

Όπως είναι απολύτως σαφές, το ίδιο μπλοκ δυτικών κρατών βρίσκεται πίσω και από τις τρεις συγκρούσεις, με μόνη διαφορά την επιλογή των τοπικών εντολοδόχων τους.

Η τρέχουσα κλιμάκωση στη Δυτική Ασία είναι συνέχεια των πολέμων των ΗΠΑ εναντίον όλων των ανεξάρτητων κρατών της περιοχής από τη δεκαετία του 1990, όταν ο George H.W. Bush διακήρυξε το σχέδιο των ΗΠΑ για μια νέα Μέση Ανατολή. Πρακτικά, αυτό σήμαινε την καταστροφή κάθε κράτους που δεν υπάκουε στη μονοπολική παγκόσμια τάξη υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ. Μία προς μία, οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευσαν και κατέστρεψαν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη και οργάνωσαν το πραξικόπημα στην Αίγυπτο. Κατέστρεψαν τα κράτη και σκότωσαν εκατομμύρια αλλά απέτυχαν να καταστρέψουν την αντίσταση. Αυτή είναι η αποτυχία της πολιτικής τους στη Μέση Ανατολή.

Η Δύση στοχοποιεί την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Οι πρόσφατες κλιμακώσεις και η δολοφονία 18 Ιρανών στρατιωτικών και άλλων κρατικών αξιωματούχων από την αρχή του έτους οδήγησαν στη μαζική στρατιωτική απάντηση του Ιράν, η οποία σόκαρε το σιωνιστικό καθεστώς. Ενώ η ανάφλεξη έχει καταλαγιάσει σε αυτό το σημείο, οι προκλήσεις και οι κλιμακώσεις θα συνεχιστούν καθώς η Δύση, μέσω του σιωνιστικού σχεδίου της, επιδιώκει την καταστροφή του Ιράν.

Υπάρχουν δύο κρίσιμα σημεία που πρέπει να σημειώσουμε:

1. Ο πόλεμος είναι η μοναδική μέθοδος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν την ηγεμονία τους και τον μονοπολικό κόσμο. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να παραμείνουν η πρώτη οικονομική, τεχνολογική και πολιτιστική δύναμη. Έτσι, προκειμένου να συνεχίσουν να ελέγχουν τον κόσμο, οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταφύγουν στη βία. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να καταστρέψουν τους αναδυόμενους πόλους του διεθνούς πολυπολικού συστήματος ανοίγοντας πολλαπλά μέτωπα πολέμου.

2. Οι ΗΠΑ και οι εντολοδόχοι τους δεν θα διστάσουν να διαπράξουν οποιοδήποτε αποτρόπαιο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας, για να διατηρήσουν την εξουσία τους. Από τη γενοκτονία στη Γάζα μέχρι τη μαζική δολοφονία αμάχων στη Ρωσία, η Δύση δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να αναδιαμορφώνει βίαια τον κόσμο κατ’ εικόνα της. Έτσι, η Δύση είναι η πραγματική απειλή για την ανθρωπότητα και τον ανθρώπινο πολιτισμό. Μόνο μια ήττα θα δώσει τέλος στα βάρβαρα εγκλήματά τους.

Αυτά τα δύο σημεία καθοδηγούν τα σημερινά σχέδια των σιωνιστικών καθεστώτων στην Παλαιστίνη.
Όταν το σιωνιστικό σχέδιο για την εκδίωξη των κατοίκων της Γάζας απέτυχε, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για τη Γάζα. Αυτό το νέο σχέδιο αναγκάζει τους Παλαιστίνιους να ζουν σε σκηνές, μέσα σε έναν σφραγισμένο θύλακα υπό συνεχείς βομβαρδισμούς με περιορισμένη πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση. Οι Σιωνιστές πριν από την 7η Οκτωβρίου υπολόγισαν επιστημονικά ακόμη και τη θερμιδική πρόσληψη κάθε Παλαιστίνιου για να ελέγξουν την ποσότητα των τροφίμων και να ”βάλουν τη Γάζα σε δίαιτα”.

Οι συνθήκες διαβίωσης συνεχίζουν να υποβαθμίζονται και ο παλαιστινιακός λαός οδηγείται σιγά σιγά μαζικά στο θάνατο. Στη Δυτική Όχθη, οι Παλαιστίνιοι υφίστανται επιδρομές, δολοφονίες και πογκρόμ από εποίκους που δολοφονούν ατιμώρητα. Μέσα σε αυτή τη φρικτή κατάσταση δημιουργήθηκαν οι συνθήκες που οδήγησαν στην πλημμύρα της Al- Aqsa στις 7 Οκτωβρίου. Για τους Παλαιστίνιους, έχει μείνει η επιλογή να ζήσουν σε όλο και μικρότερα Μπαντουστάν ή να αγωνιστούν για την αντίστασή τους με κάθε μέσο.

Πρέπει να εμβαθύνουμε τον αγώνα ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, το σιωνιστικό καθεστώς και τους εντολοδόχους τους. Πρέπει να συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε το λαό και, για όσους βρίσκονται σε κράτη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πρέπει να πείσουμε το λαό ότι η αποχώρηση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε έναν πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο. Πρέπει να αγωνιστούμε για να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στις χώρες μας. Πρέπει να αυξήσουμε τις αντιιμπεριαλιστικές και αντιπολεμικές μας δραστηριότητες και δράσεις. Η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη όταν ο δυτικός ιμπεριαλισμός και ο σιωνισμός ηττηθούν. Η συμβολή μας στην παλαιστινιακή αντίσταση είναι ο συνεχής αγώνας μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για να νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και τον σιωνισμό.

Σταματήστε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο – Διεθνής Συντονισμός για την Ειρήνη