International Initiative for Peace
Site-Logo
International Initiative for Peace
Site Navigation

Uluslararası Barış İçin 3. Dünya Savaşını Durdurun İnisiyatifi’nin Krokus Belediye Binası’ndaki Terörist Saldırıya İlişkin Kararı

30 Mart 2024


Moskova’nın banliyölerinde meydana gelen ve aralarında çocuk, genç ve kadınların da bulunduğu onlarca barışçıl ve masum insanın hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısı, iyi niyetli her insanda öfke yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Ölü sayısı henüz tam olarak hesaplanmadı; korkunç yangının ardından birçok ceset enkaz altında kaldı, ancak ölü sayısı şimdiden 150 kişiyi aştı.

Kiev rejiminin ve NATO ülkelerinin istihbarat servislerinin bu terör eyleminin düzenlenmesine doğrudan ya da dolaylı katılımları konusunda henüz resmi bir rapor yok, ancak tutuklanan teröristler Ukrayna’da saklanmaya çalıştılar ve NATO ülkelerinin topraklarından Rusya’ya geldiler.

Resmi bilgilere göre, terör saldırısının doğrudan faili olan ve insanları diri diri yakan dört kişinin tamamı bulunmuş ve gözaltına alınmıştır. İlk verilere göre, Ukrayna tarafında devlet sınırını geçmeleri için bir “pencere” hazırlandı. Toplam 11 kişi gözaltına alındı. Teröristlere ulaşım sağlayan, suç mahallinden kaçış yollarını planlayan, silah ve mühimmat zulalarını hazırlayan tüm suç ortakları hakkında soruşturma yürütülüyor.

Ukrayna ve Batı medyası, Rus milliyetçiliğinin tehlikeli kartını oynayarak Rus nüfusu arasında Orta Asya ülkelerinden gelen göçmen işçilere karşı duygular uyandırmaya çalışarak suçu işleyenlerin milliyetine vurgu yapmaktadır; oysa terör saldırısının gerçekleştiği Krokus alışveriş merkezinin sahibi [bile] bir Azeri’dir!

Rus halkının enternasyonalizmine inancımız tam olmakla birlikte, Ukrayna ve Batı burjuvazisinin Rusya’yı ulusal sınırlarla bölme girişimini şiddetle kınıyoruz.

Krokus Belediye Binası’nda meydana gelen trajedide hayatını kaybedenlerin yasını derinden tutuyor ve tüm ailelerine başsağlığı, yaralılara güç ve acil şifalar diliyoruz.

Batı’nın söylemleri, dünyanın geri kalanını Batılı kamuoyunun bir kısmından daha fazla etkileyemez. Batı sisteminin kriminal doğası artık dünyanın büyük bir bölümü için daha nettir. Filistin’e, Suriye’ye, Libya’ya ve Ukrayna’da Rusya’ya karşı yürüttükleri kirli savaşlar ve diğer bağımsız devletlere karşı hazırladıkları savaşlar, birkaç vasal devlet dışında hiç kimse tarafından desteklenmemektedir.

Rus halkının bu yeni saldırganlık eylemi karşısında ayağa kalkacağından ve nihayetinde tüm dünyanın iyiliği için NATO’nun Doğu’ya doğru kanlı genişlemesini durduracağından eminiz.